TESKOMB Esnaf Bilgilendirme Toplantısı ANKARAda yapıldı

Ankara Ticaret Odası Fuar ve Kongre Merkezinde yapılan TESKOMB Esnaf Bilgilendirme Toplantısına Oda Başkanımızda katıldı.

30 Nisan 2013 salı günü Ankara Ticaret Odası Fuar ve Kongre Merkezinde yapılan TESKOMB Esnaf Bilgilendirme Toplantısına Milas'tan Gıda Maddeleri Odası Ynt. Krl. Bşk. Mustafa SEZGİN, Esnaf Sanatkarlar Odası Bşk. Celal DEVRİM, Bakkallar ve Bayiler Odası Bşk. Tayyip KÖMÜR, Şoförler ve Otomobilciler odası Bşk. Nurol PASKAL ve Esnaf Sanatkarlar ve Kredi Kooperatifi Ynt. Krl. Üyesi Yaşar AVCI katıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mayıs 2013'ten itibaren esnafın TESKOMB kefaletiyle Halkbank'tan kullanacağı kredilerde faiz indirimine gidileceğini, 1 yıla kadar vadeli kredilerde faiz oranının yüzde 4'e, 1 yıldan fazla olan kredilerde ise faiz oranının yüzde 5'e indirileceğini açıkladı. ATO Kongre Salonu'nda düzenlenen TESKOMB Esnafa Bilgilendirme Toplantısına katılan Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada esnafa kredi müjdesi verdi. Başbakan Erdoğan, 1 Mayıs 2013'ten itibaren esnafın, TESKOMB kefaletiyle Halkbank'tan kullanacağı kredilerde faiz indirimine gidileceğini bildirdi.

Erdoğan, 1 yıla kadar vadeli kredilerde faiz oranını yüzde 4'e, 1 yıldan fazla olan kredilerde de faiz oranını yüzde 5'e çekeceklerini belirterek, aradaki farkı yine Hazine'nin karşılayacağını dile getirdi. 2001 yılında Halkbank'ın zarar ettiği için kapatılması düşünülen bir banka olduğuna işaret eden Erdoğan, o kapatılması planlanan, kapısına kilit vurulmaya çalışılan Halkbank'a şu anda 13,5 milyar dolar piyasa değeri biçildiğini söyledi.