Giyim pazarı için kuralar çekildi

Menteşe Caddesi’ndeki alt yapı, yol düzenleme ve kaldırım çalışmalarına başlanılmasının ardından daha önce cadde üzerinde kurulan Salı Pazarı’nın Giyim Pazarı olarak kullanılacak olan bölgenin kura çekimleri yapıldı

Pazaryeri Yönetmeliği kapsamında yapılan düzenleme çalışmalarında sona gelindi. Pazaryeri Yönetmeliği gereği, caddelerde ve sokaklarda acil müdahaleleri engelleyecek ve kent trafiğini etkileyecek şekilde Pazar kurma anlayışına son verildi.

Milas Belediyesi tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında yaklaşık bir aydan beri Salı Pazarı’nda açılamayan giyim bölümü bu hafta açılacak. Giyim pazarında faaliyet gösterecek olan esnafların yerleri dün saat 10’da Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekimleriyle belirlendi. Kura çekimlerine Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Celal Devrim. Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Milas Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Mustafa Sezgin, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Mat, Pazaryeri Komisyonu’nda görev alan Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü personelleri, Milas Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personelleri ve pazaryeri esnafları katıldılar.

9AE_4A1_1[1]

Kura çekimleri öncesinde söz alan Milas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Celal Devrim ile Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, yapılan değişiklik ile ilgili salonda bulunanları bilgilendirdiler.

Amaçlarının Milas’ın bir sorununu daha insanlara zarar vermeden çözmek olduğunu ifade eden Başkan Tokat, "Pazaryeri Yönetmeliği açık. Bundan sonra rast gele, gelişi güzel caddelere pazar kurulamayacak. Bu yönetmeliği okuyan herkes ne yapmak istediğimizi anlayabilir. Pazaryeri yönetmeliği doğrultusunda yeni Pazar yerimizi oluşturduk. Bazı vatandaşlar pazarı evinin önünden kaldırdığım için bana kızıyor, oy vermeyeceğini söylüyor, hakaret ediyor. Ama kurusa bakmasınlar herkesin evinin önünde Pazar yok. Bu kent herkes rahatına düşkün olduğu için bu hale gelmiş. Biraz bu rahatlığımızdan ödün vermemiz lazım" dedi.

209 parselin kura çekiminden sonra haftaya Cuma günü kalan 27 parselin kura çekiminin yapılacağını da ifade eden Başkan Tokat, "bizlere belirlenen evrakları eksiksiz teslim eden kişiler şuanda kuralara katılabiliyor. Kalan parseller için önümüzdeki hafta Cuma günü yeniden kura çekimi yapılacak. Daha önce yapmış olduğumuz meclis toplantısında pazar esnafının yayılacağı alanlardan alınacak metrekare birim ücretleri de belirlenmişti. Fakat bu fiyatları askıya aldık. Fiyatlar yasanın belirlediği miktarda olacak. Ve burada yer kiralayan kişilerin bu yerleri bir başka kişiye kiraya vermesinin de önüne geçilecek. Daha önce Pazar yerinden yer kiralayan bazı kişilerin bu yerleri daha yüksek fiyatlarla başka birine kiraladığı tespit edilmişti. Denetimlerimiz daha sıkı ve düzenli olacak" dedi.

Başkan Tokat’ın yapmış olduğu bilgilendirme konuşmasının ardından salonda bulunan esnafların soruları yanıtlandı. Daha sonra ise Sarıoğlu Caddesindeki park alanı ile karşısındaki eski hâl alanında bulunan 209 yerin kura çekimine geçildi. Herkese açık ve 1. Noter huzurunda yapılan çekilişe, sadece üretici olmayan pazarcılar katıldı.