Bu fuar, Milas için büyük fırsat

Bu yıl 28 Şubat – 2 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Milas 4. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı öncesinde, fuarın gerçekleşmesinde öncülük yapan kurum ve kuruluş yöneticileri, basın mensuplarıyla bir araya geldiler…

28 Şubat – 2 Mart tarihleri arasında TARİŞ 152 No’lu Pamuk Tarım Satış Kooperatifi’ne ait Çırçır Fabrikasının kapalı ve açık alanlarında düzenlenecek olan Milas 4. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı öncesinde dün Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nda basın toplantısı gerçekleştirildi.

Saat 10.30’da Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Enver Tuna’nın makam odasında gerçekleştirilen toplantıya, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Expo Link Fuarcılık Organizasyon ve Tanıtım Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Erdoğan, MİTSO Başkanı Enver Tuna, MİTSO Meclis Başkanı Reşit Özer, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Mustafa Sezgin, Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Tayip Kömür ile Milas Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Nurol Paskal katıldı.

Bu, Milas’ın fuarı

Toplantıda ilk konuşmacı olarak söz alan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, birçok fuara katılarak ilçemizi temsil ettiklerini belirterek, "Şimdiye kadar katıldığımız fuarlarda edindiğimiz izlenimlere göre ilçemizdeki fuarın ne kadar önemli noktalarda olduğunu fark ediyoruz. Bu yılki fuarımızın da en iyi şekilde gerçekleşmesi için odalarla birlikte çalışıyoruz. Bu fuar, ilçe ekonomisi ve tanıtım için, üreticinin ufkunun açılması, yeniliklere aşina olmaları için önemli bir fırsat. Bu yıl fuarımıza 137 firma katılacak. Dışardan katılan firma sayısı yıllara göre artarken, yerli firmaların katılımında gittikçe düşüş oluyor. Burada bir ketumluk var. Neden katılım olmuyor, neden yerli firmalar ilgi göstermiyor bunu araştıracağız ve katılımın çoğalması için çalışacağız. Bir fuar alanımızın olmamasına rağmen örnek bir fuar gerçekleştiriyoruz. Ziyaretçi sayısı ve firmaların satış yapması, fuarı önemli noktalara taşıdı. Bu fuar kişilerle veya kurumlarla özdeşleşmiş bir fuar değil. Milas’ın fuarı. Milas’ın gündeminde daha önce böyle bir şey yokken, şimdi fuar alanı oluşturulmasını konuşuyoruz" dedi.

Başkan Tokat’ın ardından söz alan MİTSO Başkanı Enver Tuna, "Bazı yerel firmalar ‘işimiz çok, ondan katılamıyoruz’ diyor. Ama bu tür fuarlar yerel firmalar ve Milas için çok önemli. Özellikle Milas’ın tanıtımı için bu tür etkinliklerin önemi büyük. Katkısı olanlara teşekkür ediyorum" derken, Expo Link Fuarcılık Organizasyon ve Tanıtım Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Erdoğan "Muğla ve Milas için bu fuar önemli bir organizasyon. Yatırımcıları, firmaları bu bölgeye taşımaya çalışıyoruz" dedi.

Son konuşmacı olarak söz alan Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Milas’ın kırsal ve tarım kesimi 3 yıldan beri ilgi duyup katılmaya çalışıyor. Kendi ayaklarına gelen imkanı değerlendirmeye çalışıyorlar. Yerel firmaların bu fuarda yer almaları boyunlarının borcu. Yıllardır zeytin ve zeytinyağı ile çalışmalarını artırarak sürdüren firmaların bu fuarda yer almaları gerekiyor."

MİTSO’da yapılan toplantının ardından toplantıya katılanlar, fuarın gerçekleştirileceği TARİŞ 152 No’lu Pamuk Tarım Satış Kooperatifi’ne ait Çırçır Fabrikasının bulunduğu alanda incelemelerde bulundular.