26. Vergi Haftası kapsamında ziyaretler

26. Vergi Haftası kapsamında MİTSO’da Milas meslek odalarını ziyaret eden Muğla Vergi Dairesi Başkanı Hüseyin Bayar, Milas’taki odalar ve kurumlar arasındaki işbirliği ve dayanışmanın başka yerlerde olmadığını söyledi. Muğla Vergi Dairesi Başkanı Bayar, Milas ekonomisinin çok alternatifli bir ekonomi olduğunun altını da çizerek bu durumun vergilere de yansıdığını belirtti ve geçen yıl Milas’ın Muğla’daki vergilendirmede orantısal olarak birinci olduğunu bildirdi.

Milas Kaymakamı Fuat Gürel kendisinin de, Milas’taki odalar ve kurumlar arasındaki işbirliği ve dayanışmayı başka yerde görmediğini ifade ederek “Bu da kamu yöneticileri olarak bizim işimizi kolaylaştırıyor” dedi.

Vergi Dairesi yöneticilerinin Milas meslek odalarına ziyaretine ev sahipliği yapan MİTSO’nun Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ise OSB’den Aydın – Güllük demiryoluna kadar projelerden söz ederek “Birkaç yıl içinde Milas’ın çehresi değişecek” diye konuştu.

Bu yıl 23 Şubat’ta başlayan 26. Vergi Haftası Kutlamaları kapsamında Muğla Vergi Dairesi Başkanı, Milas’taki Meslek Odalarının başkanlarını MİTSO’da ziyaret etti. Milas Kaymakamı Fuat Gürel’in de bulunduğu ziyarette Muğla Vergi Dairesi Başkanı Hüseyin Bayar, Muğla Gelir İdaresi Grup Müdürü Ahmet Arslan ve Milas Vergi Dairesi Müdürü Fırat Altan, Milas’taki meslek odalarının başkanlarıyla MİTSO’da bir araya geldiler.

MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel ve  Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Üyeleri Halil İbrahim Gülen ve Soner Çamlıbelen’in MİTSO adına ev sahipliği yaptığı ziyarette; Milas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Celal Devrim, Milas Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Nurol Paskal, Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Mustafa Sezgin, Muğla Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Milas Temsilcisi Aydan Mergen Özcan ve Cüneyt Hafız ile bir araya gelen Vergi Dairesi yetkilileri, Milas odalarını temsilen MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’e bir çiçek sundular.

Ziyaret sırasında Milas’taki odalar ve kurumlar arasındaki işbirliği ve dayanışmadan övgüyle söz eden Muğla Vergi Dairesi Başkanı Hüseyin Bayar, bayram vesilesiyle ziyaretlerin yapıldığı gibi kendilerinin de “Vergi Haftası” bahanesiyle ziyaretlerde bulunduğunu fakat bu ziyaretlerde asıl olanın “gönül ziyaretleri” olduğunu belirterek “Biz her zaman Milas’a, Milas’taki odalarımıza gönül ziyaretinde bulunuyoruz. Çünkü, başka yerlerde görmediğimiz bir şekilde burada kurumlar arasında çok güzel bir işbirliği var. Kurumlar ve odalar arasında güzel bir işbirliği ve dayanışma var. Odalar Milas’ta birbirilerinin önünü açıyor. Birbirlerinin eksiklerini tamamlıyor. Güzel bir dayanışma örneği gösteriyor. Bu bakımdan Milas örnek bir yer. Biz de bu nedenle her zaman Milas’a severek, gönülden bir şekilde geliyoruz” dedi.  Milas’ın vergi bakımından bir değerlendirmesini de yapan Muğla Vergi Dairesi Başkanı Hüseyin Bayar “Biz vergiciler olarak Milas’tan çok mutluyuz. Geçen yıl oran olarak Milas, Muğla’da birinci oldu. Bu da Milas’ın bir özelliği. Çünkü diğer ilçeler tek ürüne bağlı iken Milas’ta çok çeşitli gelir kaynakları var. Bazı ilçeler kendilerini sadece turizme bağlamışlar. Turist gelirse, gelir elde ediyorlar, vergi ödüyorlar. Fakat Milas’ta her şey var. Balda Milas tam bir üretim merkezi, zeytin var, balık var, tarım var, hayvancılık var… Yok, yok… Eğer bir şey üretemiyorsanız, ürettiğinizi paylaştıramıyorsanız, orada sorun oluyor. Milas, bir şekilde paylaştırmasını da biliyor. Bu da odaların gayretiyle, çabasıyla, onların birliğiyle, dayanışmasıyla oluyor” diye konuştu. Kendilerinin vergi anlayışısın ceza vererek, ceza korkusuyla vergi toplamak olmadığını anlatan Muğla Vergi Dairesi Başkanı Hüseyin Bayar, “Ceza ile bir kimseyi uslandıramazsınız. Cezadan önce, cezanın oluşmasında önce önalım önemli. Cezayı oluşturacak durum oluşmadan önlem almak gerekli. Biz de bunun gayreti içindeyiz. biz vergi için önceden kurulacak ilişkiyi çok önemsiyoruz. bir telefon sistemi kurduk. Vergisini bir şekilde ödeyememiş olan kişiye telefonla ulaşıyoruz, hatırlatmada bulunuyoruz. Verginizi ödemeyi unuttunuz galiba, diyoruz. Verginizi ödediniz mi, unuttunuz mu, diyoruz. ikna etmeye çalışıyoruz. Böylece birbirimizi daha iyi anlar hale geldik. Fırsattan istifade eden devlet anlayışı olmaz. Vay adam vergisini ödememiş, gidelim evinden yatağını yorganını, dolabını, televizyonunu alalım, demek olmaz. Biz insanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Milas Kaymakamı Fuat Gürel de Milas’ta, kurumlar ve odalar arasındaki işbirliğinin bir başka yerde örneği olmadığını belirterek “Biz de bir kamu yöneticisi olarak Milas’ta her zaman bunun rahatlığını yaşıyoruz” diye konuştu. Kaymakam Fuat Gürel “ben bir buçuk yılı aşkın bir zamandır Milas’tayım. Buradaki kurumlar arası işbirliğini, odalar arasındaki dayanışmayı başka yerde görmedim. Burada herkeste bir birlikte çalışma azmi ve gayreti var. Bu başka yerde yok. Beraber güzel işler yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Burada odaların sayısı da çok fakat aralarında güzel bir uyum var. Bu da bizlerin işlerini kolaylaştırıyor” dedi. Kaymakam Fuat Gürel, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’in Aydın – Güllük demiryolu projesinden söz etmesi üzerine “Bu demiryolu çok önemli. Milas’ta, feldspat taşıyan en az 1000 kamyon günlük trafiğe çıkıyor. Bu da trafikte sorun yaratıyor. Demiryolu yapılması trafiği de rahatlatacaktır” dedi.